Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ανοιχτή Επιστολή Μύστα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
(http://www.youtube.com/watch?v=6E2hYDIFDIU)
ΠΡΟΣ
Εκείνους που έταξαν τη ζωή τους να φυλάνε τις Θερμοπύλες του αισθησιασμού
Είναι μέρες που κανείς νοιώθει τόσο δυνατός και τόσο ανώτερος που μπορεί να καταπιεί την αδικία να στυλώσει τα πόδια του στο γρασίδι , να σφίξει τα δόντια και να πάει παρακάτω. Είναι μέρες όμως ,σαν κι αυτήν που η αξιοπρέπεια συναντά την αγανάκτηση και η σύγκρουση μοιάζει με πεπρωμένο ή αν προτιμάτε με νομοτέλεια.
Η παρούσα συντάσσεται , λίγο πριν την αναμέτρηση της ομάδας μας με την παντάνασα , με αποστολή να αποτινάξει σαν υαλοκαθαριστήρας τη λάσπη που τεχνηέντως ρίχνουν κυβερνολάτρες και απολογητές του τάληρου στο παρμπρίζ του σέντρε φω και ανθρώπου ΜΥΣΤΑ. Σε Αυτόν που όποτε το καθήκον καλεί δηλώνει παρών ακόμη και με μισό πόδι αλλά ποτέ με λιγότερα από τρία καρύδια , (ακαθάριστα, με το τσόφλι ,όχι ψίχα ).
Σε Αυτόν που μακριά από ιδεολογικές κράμπες ,αντιλαμβάνεται ορθά τον ποδοσφαιρικό αισθησιασμό πολυεπίπεδα , μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, κατακτώντας με στυλ (καφέ καστόρινο μοκασίνι , παντελόνι κάπρι καρότο και no name, τιρκουάζ πόλο (giati einai apo monos tou firma) την διαιτητική εύνοια την ώρα που εντός του γηπέδου το ασουλούπωτο ασκέρι κέρδιζε τον οίκτο θυμίζοντας δύτη μετά από εξάλεπτη άπνοια.
Αλλά ας γυρίσουμε στην ουσία!
Αισθησιακοί όπως …
….αισθήσεις,
αυτές που σας λαθεύουν και αδυνατείτε να αντιληφθείτε πως η επιστροφή του ΜΥΣΤΑ σηματοδότησε την επιστροφή των οπαδών στις εξέδρες μακριά από την κυβερνοφάμπρικα της διχόνοιας , να χειροκροτούν και να κράζουν τρώγοντας πασατέμπο αντί να κάνουν λάϊκ και τογκλ πίνοντας Lipton Linea.
….αισθητική .
-Αννούλα είμαστε από διαφορετικούς κόσμους!!!.
Όσο οι φόρμες και το κόκκινο μπλουζάκι του Αλέφαντου θα αποτελούν ενδυματολογικό μονόδρομό σας , θα προσέρχομαι στο γήπεδο ακούραστος βουβουζέλα του αισθησιασμού και διάκονος της φινέτσας, οπλισμένος με αβάντ γκαρντ αυθάδεια σαν άλλος κουστουμαρισμένος κόουτς Μαραντόνα .
… και τέλος αισθησιασμός
… το κυνήγι του ωραίου, αν είναι η αγάπη αμαρτία…, το ασθενές φύλλο, ένα απόγευμα στη Μονμάρτη , ένα δειλινό στις Τζιτζιφιές, ένα παιγνιδιάρικο βλέμμα και μια μπαλιά σαραντάρα , ένα τακουνάκι επιδέξιο σαν κόρτε παλιάς κοπής, ένα και ένα κάνουν δύο, αν όχι εμείς ποιοι; αν όχι τώρα πότε;
Παπαγαλάκια της μιζέριας , συναισθηματικοί ευνούχοι, αρνητές του ονείρου , υβριστές του γούστου και εσύ Μήτσο που μαρκάρεις με μπουκάλα οξυγόνου…
ΑΝ αυτά μου προσάπτετε ξανασκεφτείτε το
Γιατί αυτή τη φορά…
την ιστορία δεν θα τη γράψουν οι δικαστές , θα τη γράψει ο Πλουμπίδης.
ΖΗΤΩ Ο ΑΙΣΘΗΣΙΑΜΟΣ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αιγάλεω 14/6/2010
Ο υπογράφων

10 σχόλια:

  1. από Κώστα στο facebook:

    "eidika gia thn anafora ston ploumpidh, ofeilw na anakurhksw thn epistolh plasto asfalitiko kataskeuasma."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. από Yorgos Mi στο facebook:

    "Είναι προφανές ότι η επιστολή έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει τις μάζες από την χτηνώδικη επίθεση του κεφαλαίου που διεξάγεται σε παγκόσμια κλίμακα, με εθνικά εντούτοις χαρακτηριστικά κι έχει ως στόχο την ριζική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, την άντληση μεγαλύτερης υπεραξίας ώστε να βγει το κεφάλαιο πιο ενισχυμένο καταστρέφοντας συνάμα το εργατικό δυναμικό του πλανήτη αφού αυτός είναι ο μόνος δρόμος ανάπτυξης έμφυτος στη λογική του καπιταλισμού.
    Εδώ ακριβώς οι εμπνευστές αυτής της μεταμοντέρνικης επιστολής που έχει αναμφίβολα συνταχθεί από τα μίσθαρνα όργανα της ασφάλειας στοχεύουν στο να βάλουν φραγμούς στο Αισθησιακό επαναστατικό προτσές -παρότι μιλούν στο όνομά του- το οποίο αποτελεί και το μοναδικό αντίβαρο στη νέα τάξη πραγμάτων και ανοίγει τον δρόμο για την γεφύρωση της αντίθεσης κεφαλαίου-εργασίας, κέντρου-περιφέρειας χτυπώντας τόσο στην κορυφή της ιμπεριαλιστικής πυραμίδας όσο και στους αδύναμους κρίκους της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας με άλλα λόγια ανοίγοντας τον δρόμο για την άλλη κοινωνία, την κοινωνία του Αισθησιασμού με ανθρώπινο πρόσωπο, του Αισθησιασμού με ελευθερία και δημοκρατία που είναι κι η μόνη πιθανή κατάληξη του ιστορικού γίγνεσθαι δυνάμενη να σώσει τον πλανήτη απ' την ολική καταστροφή..."κι ύστερα πήδηξε στον γκρεμό θεός σχωρέσ' τον"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από Κώστας στο facebook:

    http://www.youtube.com/watch?v=fnsb0wHDiVk
    e na tou'rthei!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. από Ντέλος στο facebook:

    εγώ πηγαίνοντας κόντρα στον εαυτό μου και για πρώτη φορά ίσως στη ζωή μου δεν θα μιλήσω θα αφήσω την τέχνη να εκφράσει τα συναισθήματα μου.....
    http://www.youtube.com/watch?v=gb_qHP7VaZE ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. από Βάλια στο facebook:

    Εγώ απλά αγαπώ!
    Δηλ. είμαι τόσο εκστατικά ενθουσιασμένη και βαθιά συγκινημένη με αυτό το γράμμα, που στην επιστροφή θα γράψω το όνομά σου, μεγάλε σύντροφε ΜΥΣΤΑ, σε όλη την εθνική. Και θα κρεμάσω σε γιγαντοπανώ τη φάτσα σου στο Λευκό τον Πύργο. Κι άμα λάχει, θα αλλάξω και το σύνθημα και θα λέω "ΜΥΣΤΑ-ρετσίνα-μαλαματίνα". Και μετά από αυτό δε θα ξαναπώ ποτέ ούτε γι' αστείο "Ζει, ο Πλουμπίδης ζει και τρώει τα λεφτά στην Αμερική" (οι κακές πάλαι ποτέ σταλινικές παρέες...).

    Αισθησιακά αφοσιωμένη στο πρόσωπό Σου, φιλιά λατρείας!

    *τα ζαχαριαδικά κατακάθια (αγαπημένε, ε όχι κι εσύ! πόση πίκρα μου έδωσες σήμερα... αλλά λίγο το διόρθωσες με το βιντεάκι-λίγο όμως), ας πάνε παρέα με τους γλυκύτατους παππούδες με το μουστακαλή παρ' ολίγον παπά ανα χείρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. από Γιάγκο στο facebook:

    Είμαι και εγώ ένας Αισθησιακός… Αλλά και ποιος δεν είναι; Σε τούτο το ταξείδιον της ζωής και ποιος δεν ζήλεψε τους γυρολόγους του αισθησιασμού;
    Μπορεί αυτό το κίνημα να με βρήκε στη μέση (αν και η γραμμική εξέλιξη της ιστορίας είναι ξεπερασμένη από τα χρόνια του παππούλη) όμως δεν με άφησε ποτέ ασυγκίνητο. Και ναι, το παραδέχομαι. Έμεινα σιωπηλός παρατηρητής του φαινομένου, επηρεάζοντας μέσω αυτής τον Αισθησιασμό (σύμφωνα και με τις τελευταίες θεωρίες). Αυτή η επιστολή του πιστού συνοδοιπόρου στο κίνημα του αναρχο-αισθησιασμού (μπορούμε να ομιλούμε για επίσημο φραξιονικό αισθησιασμό αφού έχουμε επανειλημμένα αρνηθεί το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό σε ετούτη τη γκρούπα), του καρτερικού προσκυνητή της φιλοκαλίας, του αναχωρητή από τον ψευδο-χιπισμό και τον μετα-σταλινισμό των 90s, του αγαπημένου στις λαϊκές μάζες Μύστα, που με συγκλόνισε και εξανάγκασε στο να παρέμβω σε ετούτο εδώ το forum.

    Όπως είπε και ο μεγάλος τιμονιέρης του αισθησιασμού «θα προσέρχομαι στο γήπεδο ακούραστη βουβουζέλα του αισθησιασμού και διάκονος της φινέτσας, οπλισμένος με αβάντ γκαρντ αυθάδεια σαν άλλος κουστουμαρισμένος κόουτς Μαραντόνα». Για όσους δεν κατάλαβαν θα προσπαθήσω να εκλαϊκεύσω τα βαρυσήμαντα λόγια του αλαφροΐσκιωτου Μύστα. Όσο εσείς ξεπερασμένα και πειθήνια όργανα της παθογόνας εγχώριας λαϊκότητας θα υψώνεται τους γιακάδες των πόλο σας και θα φοράτε φο στρας και χρυσά περιλαίμια, εμείς θα ποδοπατούμε με τις φθαρμένες ελεγκάντ ελβιέλες μας τις ημιθανείς ημι-κυριλέ ονειρώξεις σας. Δεν προσκυνάμε μπροστά σε γυμνούς πρίγκιπες, δεν χορεύουμε disco-house σε μοδάτα κλαμπ της παραλιακής. Με εθνίκ-μέταλ-εναλλακτικά-χιπ-χοπ-φάντος-νάνος ακούσματα θα νανουρίζουμε τις αδηφάγες ορέξεις σας.
    Πίσω λαϊκούτζες
    Εμπρός αντάρτες του Αισθησιασμού
    Οι Κροίσοι να πληρώσουν την πλουτοκρατία.
    Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μύστα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. από Θανάσης Κατσαμπής στο facebook:

    Την τρίπλα σας που νείρεται σάμπως ξιγκόθρεφτος λακές σε πλαστικό χλοοτάπητα, αυτός θα την τσιγκλάει, φαρμακερός, άγαρμπος και αγροίκος πάντα ως να χορτάσει γιούχα και χλευασμό..
    Δεν κώλωσε όχι, έχει μέση άσπαστη και ένα μουλάρι απο θυμό μεσ την καρδιά του που δε σηκώνει το άδικο! Τόσα καντάρια ανόθευτης μπαλίτσας δε θα μπορούσαν να χωρέσουν σε μυαλό διαφορετικής ποιότητας απο εκείνου.
    Η κριτική του χωρίς φτιασίδια και σημάδια εμπειριοκριτικισμού και φορμαλισμού.
    Βαδίζει αλαλλάζοντας προς τις κεντρικές επιτροπές του φωτεινού μας μέλλοντος, με σταυρούς με σφυροδρέπανα και μπλακ εντ ντέκερ στο προσκεφάλι!!
    Ναι έχει ελαττώματα και μια αστική παρέκκληση που τον κάνει να ρέπει σε τυρκουάζ πόλο με ανάποδα το κροκοδειλάκι. Σάμπως κι ο Τρότσκι μενσεβίκος δεν ήταν πριν το μεγάλο ντου στον ουρανό??
    Πορσελάνινος σαν μπιμπελό στο λιτό γραφειάκι του συντρόφου με την τραγιάσκα και το μουσάκι βαδίζει μπροστάς σας όλορθος.

    Φόλα στους Μπόγιες και φιλιά στους Μπογιόπουλους!
    Κι όπως έλεγε κι ο "μπάρμπας" στη δίκη του "Εκάς οι βέβηλοι!"
    "Ένα ειν'.."' ρεεεεεε!!

    ΥΓ Ο Πλουμπίδης σύντροφε είναι παρεούλα με το θειό σου το Νίκανδρο τώρα εκεί ψηλά και ρουφώντας το καφεδάκι τους παρέα κοιτώντας σε απο καθέδρας να περιστρέφεις την αλύγιστη μέση σου πέριξ του άξονός της σαν άλλος σούφι ντερβίσης της στρογγυλής θεάς που δε γνωρίζει άπιστους. Μαλακό το χώμα που τους σκεπάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. από Ξένια στο facebook:

    Με τον κίνδυνο να θεωρηθώ αφενός μεροληπτική (γεγονός που δεν ισχύει φυσικά!!) και αφετέρου άσχετη με το ποδόσφαιρο (γεγονός που ισχύει βέβαια), πλην όμως σχετική με τον αισθησιασμό, έχω να δηλώσω τα κάτωθι απαντώντας στις κάθε είδους προκλήσεις !!:
    1) Η ανοιχτή επιστολή του Μύστα ξεχείλιζε από παράπονο για την κατάφωρη αδικία που συντελέστηκε στο πρόσωπό του και για το λόγο αυτό έσκισε τις καρδιές αυτών που των συμμερίζονται (αλλά και όσων τον κατέκριναν...) όπως και το wall των αισθησιακών σαν κοφτερή λεπίδα!
    2) Και το ερώτημα είναι για ποιο λόγο???? Για ποιο λόγο απειλήθηκε η παραμονή του στην ομάδα, έχοντας βρει κιόλας αντικαταστάτη- δανεικό από τους Μαχητές?? Για την απουσία του από τους αγώνες της ομάδος στα δύο τελευταία ματσ , που δικαιολογείται πλήρως από λόγους ανωτέρας βιας!!??( και η ανάγκη για εκδρομή το σ.κ. μηπως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανωτέρα βία ένεκα της βελτιώσεως της ψυχικής υγείας???)
    3) Όσοι λοιπόν αβίαστα και δίχως ίχνος αναγνώρισης λησμονούν τη συνεχή παρουσία του στα ματσ προ τριών μηνών , όταν λόγω τραυματισμού στο πεδίο μάχης για την κυριαρχία του αισθησιασμού στα γηπεδα, αναγκάστηκε να απέχει από τους αγώνες, ήταν όμως παρών σε κάθε αναμέτρηση, πρόθυμος να βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα με την παρουσία του, καλά θα κάνουν να σκεφτούν διπλά την επόμενη φορά...

    Μύστα προχώρα στο δύσκολο δρόμο που χάραξες, αυτόν της ανυποταγής και της διεκδίκησης
    Χωρίς φόβο αλλά με πάθος και αισθησιασμό!!!!!!!


    Και τέλος....
    Ρε παιδιάαα!Αφήστε τον να παίξει μπροστά που τόσο θέλει!!Να βάλει μια γκολάρα να την ευχαριστηθεί, προς τέρψη βέβαια και του πολυπληθούς fan-club σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. από Yorgos Mi στο facebook:

    Αναμφίβολα ο Μύστα ξέρει από μηχανισμούς (το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;)
    Κι ιδού ξετυλίχτηκε μεμιάς όλος ο μηχανισμός υποστήριξης του Μύστα που σιωπηλά αλλά μεθοδικά εισχώρησε στο γκρουπ.
    Μη νομίζετε ότι λίγος Μαγιακόφσκι, ένας φίλος απ' τα παλιά και μια γυναίκα που κλαίει φτάνουν για να αντιστραφεί το κλίμα στην ομάδα.

    Ακριβώς επειδή ο Μύστα έχει αγωνιστεί ημι-κουτσος στο παρελθόν...οι φτηνές δικαιολογίες περί νευροκαβαλικέματος δεν μας πείθουν ειδικά όταν έρχονται καπάκι μετά από απουσία για Σ/Κ.
    Διακρίναμε μια χαλάρωση του αισθησιακού ιδεώδους στο πρόσωπο του συμπαίκτη μας και οφείλαμε να τον κατακεραυνώσουμε, πάντα με αγάπη και συντροφικότητα.
    Τώρα ελπίζουμε να στάνιαρε λίγο, τώρα όσο είναι καιρός πριν επιστρέψει το διοικητικό δίδυμο με το μαστίγιο της προέδρου να ανοίγει το δέρμα και το πούρο του μέγα-χορηγού να σβήνει από πάνω.
    Εμείς προειδοποιήσαμε Μύστα, Παντελή, Ηλία και τώρα GiGi. Δικαιολογημένα; Δικαιολογημένα!

    Η προσπάθεια να δημιουργηθεί εντέχνως καθεστώς προσωπολατρείας γύρω από το πρόσωπο του Μύστα θα πέσει στο κενό.
    Τέτοιο καθεστώς μπορεί να απολαμβάνει μόνο ο ΤαΠάνταΌλα Χαλακατεβάκης.

    Είμαστε στρατιώτες του ποδοσφαιρικού αισθησιασμού/αισθησιακού ποδοσφαιρισμού, αξιωματικοί δεν υπάρχουν. Όσοι προσπαθούν να το παίξουν Αισθησιακότεροι των Αισθησιακών ας ξαναδιαβάσουν στο μπλογκ το αισθησιακό Μανιφέστο καθώς και την ιδρυτική διακήρυξη του Σ.Π.Α.Ν.Κ. και ας αφήσουν τον φραξιονισμό δίχως αρχές

    ...πριν στείλει η Κομιντέρν τον Νίκο (όχι τον Πλουμπίδη, τον μεγάλο)

    και Ξένια, δεν απειλήσαμε ότι θα τον αντικαταστήσουμε με παίχτη των Μαχητών αλλά ότι θα τον δώσουμε να παίζει δανεικός στους Μαχητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. από Βάλια στο facebook:

    Ρε Γιώργο, έγραφα μόλις εμφανίστηκε το ποστ σου... Ρε παιδί μου, ΠΑΟΚάρα, σουλέει κάτι;;; Ε?? Ε??????? Πολύ σταλινικό έχεις γίνει τώρα τελευταία και καθόλου δε μ' αρέσει αυτό... Άκου υπονοούμενα για μηχανισμούς και φραξιονισμούς! Τι είναι αυτά, ρε απόβρασμα της Γ' Διεθνούς (του Λένιν - Στάλιν κ.λπ.)!?? Απαπα! Δηλ. τόση προσωπολατρεία και απειλές υπό το σχήμα της διοίκησης ούτε οι γαύροι ρε πουλάκι μου!...... *Ρε... Σαλπιγγίδης?????!!! ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Και ναι ρε φίλε, εμείς για δυο στίχους του Βολόντια δίνουμε και τη ζωή μας (Thanasis Katsampis μπήκες αυτόματα στην καρδιά μου)!

    Και απλώς, αν και καλά το προσπάθησες στο τέλος, η υπόθεσή μας είναι μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές, μα θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες και τους στρατούς, κι εδώ κολλάει η αβανγκαρντ αυθάδεια του Μύστα ως υπόδειγμα Αισθησιακού Μαχητή! (χωρίς μεταγραφικό υπονοούμενο, παρακαλώ!)

    Κι αν το δίλημμα έχει τεθεί ή με το Νίκο ή με το Νίκο, ε τι να πω... " σ. Ζαχαριάδης μάς ανακοίνωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ.Ε., αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που ήρθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις, αποφάσισε να καταγγείλει ανοικτά την ύποπτη και τυχωδιωκτική δράση του Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια)." Κλάιν βέβαια το δι΄λημματάκι, αλλά τέλος πάντων... Σας αγαπώ!

    Φιλούρες σαλονικιές σε όλους πάντως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή